Voor de pers

RoadtripboekReisjournaliste Aranka van der Pol reed drie maanden met haar hond Ki in een elektrische tuktuk langs de westkust van Nederland, via België, Frankrijk en Spanje naar Portugal. Onderweg zocht zij naar groene adresjes en sprak met reizigers, wijnboeren en hoteleigenaren over duurzaamheid.

Omdat de tuktuk elke 50 tot 80 kilometer opgeladen moest worden, klopte Aranka onderweg regelmatig ergens aan om de stekker in het stopcontact te pluggen. Dit zorgde voor verrassende ontmoetingen en verhalen. Ze at oesters in Bretagne, kreeg surflessen in Seignosse, leerde Bordeaux proeven in Blaye, logeerde bij de graaf van Calheiros en keek met Garret McNamarra – de grootste golfsurfer ter wereld – uit over de klif van Nazaré. Het resultaat is een meeslepend reisverslag, gelardeerd met groene reistips, boeiende interviews en charmante adresjes.

Aranka van der Pol (1978) is schrijver en reisjournaliste voor o.a. De Telegraaf. Ze is initiatiefnemer van Travel2Share, een website met groene accommodaties wereldwijd: www.travel2share.com. Ook is ze oprichtster van GreenSpeakers, een sprekersplatform over duurzaamheid: www.greenspeakers.eu

Beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u hier downloaden.

Beeldmateriaal is alleen beschikbaar voor de media in relatie tot het boek ‘Een idioot groene roadtrip’, onder behoud van alle rechten en met vermelding van de fotograaf: Eric Verhoeven.

Voor interviews en meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Aranka van der Pol via 06-12477877 of mailen naar: aranka@eenidiootgroeneroadtrip.nl

AUTEUR: ARANKA VAN DER POL
FOTOGRAFIE: ERIC VERHOEVEN
AANTAL PAGINA’S: 254
UITVOERING: SOFTCOVER
ISBN: 9789082189803
PRIJS: €19,95

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel of: www.eenidiootgroeneroadtrip.nl/bestellen